Isän kanssa

Usein perheissä isä on se, jonka kanssa lapset tekee vähän erilaisia asioita. Ja vaikka tehtäisiin normaaleita arkisia asioita niin isän kanssa ne tehdään hieman eri lailla äidin kanssa tehtyyn verratessa. Isät on monesti enemmän töissä ja muissa askareissa verrattuna perheen äiteihin. Toki näissäkin on poikkeuksia ja joissain perheissä asia voi olla toisinpäin, mutta suurimmalla osalla se menee nykypäivänäkin näin päin.

Harrastukset

Kaikilla lapsilla on harrastuksia, mutta isän kanssa on monesti niitä ihan eri harrastuksia. Toki on myös lapsia, joiden harrastukset on sellaisia joita lähtökohtaisesti harrastetaan enemmän isän tukiessa sekä auttaessa. Näitä voi olla esimerkiksi moottoriurheilu, jääkiekko sekä jalkapallo.

Leikit

Myös isän kanssa leikkiessä leikit on yleensä normaalista poikkeavia. Mikään ei ole hienompaa kuin keksiä isän kanssa joku erilainen ja uusi leikki. Tai sitten joku perinteinen äidin kanssa leikitty leikki saakin aivan uudet ulottuvuudet isän kanssa suoritettuna.

Kauppareissu

Mikäli lapsi käy yleensä äidin kanssa kaupassa niin se voi olla täysin erilainen retki ja kokemus isän kanssa. Isät toimii kaupassa varmasti eri tavalla äiteihin verrattuna. Etenkin eri ailla toimitaan, mikäli sinne kauppaan pääsee lapsen kanssa kahdestaan. Tämä arkinen normaali asia on lapselle varmasti hieno asia, mutta se on sitä myös isälle.

Ei olekaan mitenkään erikoista, että isän kanssa kaupassa käydessä pysähdytään jäätelölle tai ostetaan jotain muuta mukavaa. Isät haluaa yhtä lailla tehdä näistä harvinaisemmista tapahtumista poikkeuksellisia ja ikimuistoisia.

Kauppareissu on vain yksi esimerkki, mutta sen tilalla voi olla mikä tahansa normaali arkinen tapahtuma.

Leipominen

Keittiö on perinteisesti äidin valtakunta ja äidin kanssa tehdään ruokaa ja leivotaan. Mutta perinteisestä korvapuustin leipomisesta tai makkarakeiton valmistuksesta saa aivan uuden elämyksen tekemällä sen isän kanssa.

Keittiössäkin puuhailu on kummankin osapuolen mielestä upea ja ikimuistoinen kokemus. Mikä sen mukavampaa, kuin tehdä isän kanssa ruokaa tai leipoa. Se on varmasti lapsellekin opettavaista ja silmiä avaavaa, sillä voin luvata isän toimintatapojen olevan keittiössä erilaisia kuin äidin.

Isät ja lapset, viettäkää aikaa yhdessä mahdollisimman paljon!